Thailand-Hus  Chaam Property
booked.net
+23
°
C
+25°
+22°
Cha-Am
Monday, 02
See 7-Day Forecast

Kongen med den diskrete makt

Villa in  chaam

Cha-Am Thailand

 

Lagt på www.berlingske.dk onsdag den 20. september 2006 Kongen af Thailand

 

Af Hannibal Erngaard

1927 til 2016

Uselvisk, beskjedne og selvutslettende. Likevel,
ingen opprører uten på Thailands
tidligere konge.

  The Royal Court of Thailand
His Majesty King Bhumibol Adulyadej's Golden Jubilee Home Page.
  Palaces of the King
The residences of King Bhumibol.

Når alt annet svikter, er det kong Bhumibol Adulyadej, det thailandske folk stole på. Han diskret regjerte i 60 år - mer enn noen annen levende monark - og har overlevd 20 statsministre og mange kupp. Men det er utvilsomt hans subtile, indirekte godkjenning av kuppet tirsdag, som er grunnen til at alt er fredelig og rolig.

Som en gate leverandører tirsdag fortalte news.com.au: "I morgen vil alt igjen være normal Alt er OK fordi vi har en konge.".

Kong Bhumibol har få konstitusjonelle fullmakter, men i den thailandske øyne, han nesten guddommelig status, så det er ikke helt tilfeldig.

 

 

Han forblir alltid forsiktig i bakgrunnen, men nøye brydde rolle som den uselviske leder av alle thailendere.
Forklaringen på den ekstreme beskjedne holdning er kanskje også fortelles at han ikke var faktisk skjebnebestemt til å bli hersker.
Han ble født den 5 desember 1927 i Cambridge, Massachusetts, hvor hans far prins Mahidol - var langt ned på stigen - studerte medisin.

 

Hans far døde da Bhumibol var liten, og moren valgte å holde seg langt borte fra Thailand, og brukt USA og Europa som et fristed under den store politiske uroen som fulgte, da rike Siam ble et konstitusjonelt monarki Thailand.

 

 

Bhumidols bror døde på tronen, ble drept av et skudd mot hodet. Enten det var et uhell skutt, mord eller selvmord har aldri blitt offentliggjort. Bhumidols kan være 18 år for å ta over den dagen hans bror døde - 9 juni 1946.

Han ble formelt kronet mai 1950 som Rama den niende og studerte i Sveits under den mellomliggende perioden.

Foruten han praktiserte buddhistiske beskjedenhet, og deretter en annen vri bidratt til å sementere sin popularitet.

Han har satt tusenvis av utviklingsprosjekter i fattige på landsbygda, og er reiser stadig til å besøke dem.

På sitt palass Chitrlada midten av Bangkok hjerte er kongen en dansk mini-meieri, som han ble gitt av daværende statsminister Poul Schlüter på vegne av Danmark.

Kongen bruker meieri som en del av sin praktiske forsøk på å bedre forholdene for landets bønder.

Kongen med den diskrete makt"Det er kongens fortjeneste, dyrking av opium i stor grad utryddet i Thailand. Hans holdning har alltid vært at det offentlige ikke bare å komme og ødelegge bøndenes valmue felt. Bønder må ha et tilbud i stedet for opium dyrking. Og kongen innvilget dem. Gradvis de kongelige prosjektene førte veier til avsidesliggende landsbyer som tidligere var dyrket opium. takk veier kan folk plutselig komme i kontakt med omverdenen, og de kan raskt selge lett bedervelige produkter som jordbær, som gir mye høyere avkastning enn opium gjør, "som Michael Rastrup Smith skrev i Berlingske Tidende i 1996.

Men viste også en enestående evne til å bruke sin unike kraft med forsiktig timing..

Siden 1973 opptøyene brøt ut på Bangkok University, spurte han de ansvarlige - statsministeren og hans undersåtter - forlate landet. De adlød.

I 1992, da daværende statsminister, general Suchinda Kraprayoon, bestilte en blodig angrep på demonstranter, ydmyket og refset ham på TV.

Nylig spurte han Høyesterett å gripe inn, slik at du kan fjerne blokkeringen av politiske død farvann som fulgte etter siste valget og måneder med store demonstrasjoner.

Men det er også en privat side av kongen, får publikum til å se. Han alltid har et kamera for hånden, tar han bare svarte og hvite bilder. Han elsker racing og jazz.

Og han har absolutt ingen amatør i noen disipliner. Som utøvende jazzmusiker, har han gitt ut flere CD'er, bl.a. i selskap med Benny Goodman.

Men det er først og fremst som den samlende kraft, Thai folk se ham. Derfor er det med bange anelser at de fleste ser fremover, dagen da han ikke lenger på tronen.

  Wikipedia

 

Kongen med den diskrete makt